У світі знову дешевшає нафта

Читать на русском
Ціни на нафту знижуються. Очікується, що Сполучені Штати оголосять про постачання сирої нафти зі своїх надзвичайних запасів.
Reuters

У вівторок, 23 листопада ціни на нафту знижуються. Очікується, що Сполучені Штати оголосять про постачання сирої нафти зі своїх надзвичайних запасів.

Як пише Reuters, цей крок спрямований на стримування зростання цін на енергоносії після того, як група виробників ОПЕК та її союзники відхилили неодноразові прохання Вашингтона та інших країн-споживачів про більш швидке збільшення видобутку для задоволення усе більшого попиту.

Як змінювалися обсяги видобутку нафти в УкраїніЯк змінювалися обсяги видобутку нафти в Україні та у який період було найбільше зниження, дивіться на інфографіці.

Нафта марки Brent впала 0,7%, до 79,10 доларів за барель до 10:30 за київським часом. Нафта WTI знизилася на 1,1%, до 75,90 доларів за барель.

За словами джерела Reuters, у вівторок буде оголошено про так званий обмін зі стратегічного нафтового резерву США (SPR), і цей крок буде узгоджений з кількома країнами. Джерело не уточнило, скільки нафти буде випущено із запасів.

Байден вже попросив Китай, Індію, Південну Корею і Японію спільно з США відкрити стратегічні запаси нафти.

Нагадаємо, група ОПЕК+, яка об'єднує організацію країн-експортерів нафти (ОПЕК) і союзників, включаючи Росію, планує зустрітися 2 грудня для обговорення політики видобутку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: