Затримано грабіжників банківських терміналів у країнах ЄС – СБУ

Читать на русском
СБУ затримала у Львові членів міжнародного угруповання, які викрадали гроші з банківських терміналів у країнах Єврсооюзу.
ssu.gov.ua

Служба безпеки затримала у Львові членів міжнародного угруповання, які викрадали гроші з банківських терміналів у країнах Євросоюзу, та вкладали кошти у наркобізнес.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Шахрайство біля банкоматів: як зловмисники крадуть гроші українцівШахраї часто розміщують на картоприймачі та клавіатурі банкомату пристрої, які повинні допомогти їм викрасти гроші

За даними СБУ, у банді було 11 людей, вони діяли протягом двох років. Зловмисники спеціалізувалися на пограбування банківських терміналів за допомогою спеціальних технічних засобів. Одна «операція» приносила близько 500 тис. євро.

Останній злочин групи зафіксований на території Королівства Нідерланди. Там вони вкладали вкрадені гроші у наркобізнес. Зокрема організували трансфер «роттердамського» кокаїну для реалізації в Україні. Передача здійснювалася партіями по півкілограма. Окрім кокаїну, зловмисники торгували та іншими наркотичними засобами», - йдеться у повідомленні.

У Львові оперативники СБУ затримали зловмисників під час реалізації 200 г кокаїну вартістю 500 тис. грн.

Трьом учасникам групи повідомили про підозру за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) ККУ.

Правоохоронці провели 19 обшуків на території Львівської, Одеської та Волинської областей та вилучили наркотики на 1,3 млн грн, зброю та понад півмільйона гривень.

Вирішується питання про оголошення інших підозр, зокрема за ст. 361 (несанкціоноване втручання у роботу ЕОМ, автоматизованих систем та комп'ютерних мереж) ККУ.

Нагадаємо, сьогодні вранці у Києві підірвали банкомат та вкрали гроші.

Раніше СБУ викрила мережу кол-центрів, які працювали на Держдуму РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: