Референдум у Швейцарії: виборці підтримали Covid-сертифікати

Читать на русском
Референдум відбувся після того, як його організатори заявили, що сертифікат є непотрібним обмеженням свобод, дискримінаційним та фактично зобов'язує пройти вакцинацію.
фото з відкритих джерел

Згідно з попередніми прогнозами, швейцарські громадяни на референдумі у неділю, 28 листопада, підтримали урядові заходи щодо боротьби з коронавірусом.

Про це повідомляє ВВС.

Зазначається, що понад 60% тих, хто взяв участь у голосуванні, згідно з даними ЗМІ, виступили проти зняття деяких обмежень, у тому числі вимоги сертифікату про вакцинацію проти Covid-19. Остаточні результати голосування бути подані у другій половині дня.

Недільний референдум відбувся після того, як його організатори заявили, що сертифікат є непотрібним обмеженням свобод, дискримінаційним та фактично зобов'язує пройти вакцинацію.

Варто зазначити, що у Швейцарії повністю вакциновано від коронавірусу трохи менше від двох третин населення, це один із найнижчих показників вакцинації у Західній Європі. Зараз кількість випадків зараження збільшується на 40-50% щотижня.

Від початку пандемії швейцарський уряд утримував баланс при введенні заходів щодо контролю за поширенням вірусу. Заборони у Швейцарії ніколи не були такими суворими, як у сусідніх країнах.

Людям дозволяли виходити на прогулянку, коли вони хотіли, а школи закривалися лише на кілька тижнів.

Однак цього літа у Швейцарії було запроваджено Covid-сертифікат, а у вересні він став обов'язковим для відвідування барів, кафе, ресторанів, кінотеатрів, музеїв, спортивних заходів та очних занять в університеті.

Уряд сподівався, що ці заходи спонукатимуть людей пройти вакцинацію. Натомість багато хто вийшов на протести, а решта зібрали достатньо підписів, щоб оскаржити Covid-сертифікат на недільному референдумі.

Раніше ми повідомляли, що у Швейцарії через референдум хочуть скасувати COVID-сертифікати.

Також, у Швейцарії на референдумі підтримали узаконення одностатевих шлюбів.

Нагадаємо, що Швейцарія розширила санкції проти Росії за окупацію Криму.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: