У Швейцарії через референдум хочуть скасувати COVID-сертифікати

Читать на русском
У Швейцарії в неділю, 28 листопада, відбудеться референдум, на якому одним із питань буде скасування деяких коронавірусних обмежень.
Getty Images

У Швейцарії в неділю, 28 листопада, відбудеться референдум, на якому одним із питань буде скасування деяких коронавірусних обмежень.

Про це пише BBC.

У Швейцарії один із найнижчих показників вакцинації у Західній Європі. Там повністю вакциновано трохи менш як дві третини населення.

Уряд намагався зберегти баланс, запроваджуючи заходи щодо контролю за поширенням коронавірусу, і залишаючись при цьому вірним швейцарській системі прямої демократії, саме тому, обмеження у Швейцарії не були такими суворими, як у сусідніх країнах.

Підробка сертифіката вакцинації: як карають в інших країнахЯке покарання загрожує у різних країнах за підробку сертифіката вакцинації від COVID-19 – на інфографіці.

Влітку цього року у Швейцарії запровадили COVID-сертифікат, а у вересні він став обов'язковим для відвідування деяких громадських місць. Мова йде про бари, кафе, ресторани, кінотеатри, музеї, а також спортивні заходи та відвідування занять в університеті.

Таким чином людей намагалися спонукати вакцинуватись, однак швейцарці вийшли на протести, де зібрали достатньо підписів, щоб оскаржити COVID-сертифікат на недільному референдумі.

Нагадаємо, влада Франції скоротила термін дії ПЛР-тестів та COVID-паспортів. Зокрема, якщо людина не отримає третього щеплення проти коронавірусу, її документ про вакцинацію буде анульовано.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: