В окупованому Криму активісти зафіксували 73 затримання за місяць

Читать на русском
У жовтні 2021 року в окупованому Криму зафіксували 16 арештів, 73 затримання та ряд інших порушень прав людини.
Укрінформ

У жовтні 2021 року в окупованому Криму зафіксували 16 арештів, 73 затримання та ряд інших порушень прав людини.

Про це повідомляють на сайті Кримськотатарського ресурсного центру.

Відомо, що у жовтні було зафіксовано три обшуки, 73 затримання та 16 арештів в окупованому Криму. Крім цього, повідомили про 40 випадків винесення штрафів активістам і 47 фактів порушення права на справедливий суд.

Переслідування кримських татар: скільки політв’язнів з’явилося за період окупаціїСкільки політв’язнів з’явилося за період окупації в Криму та якими були найгучніші переслідування кримських татар, дивіться на інфографіці Слово і діло.

«Всі політично мотивовані обшуки та затримання з подальшими допитами, штрафи, а також порушення права на найвищий досяжний рівень фізичного і психічного здоров'я були допущені щодо кримських татар», – зазначають у повідомленні.

Нагадаємо, в окупованому Криму «Центральний районний суд Сімферополя» незаконно заарештував та оштрафував адвоката українських політв'язнів Едема Семедляєва.

Також відомо, що Україна закликала міжнародну спільноту засудити застосування Росією судових переслідувань та системного зловживання антитерористичним законодавством щодо українців та кримських татар в окупованому Криму та посилити дипломатичний тиск.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: