Президент розповів, чому Захід та Росія проти закону щодо перехідного періоду на Донбасі та в Криму

Читать на русском
Західні союзники України та Росія проти ухвалення законопроекту про перехідний період на Донбасі та в Криму в теперішньому його вигляді.
фото ОПУ

Західні союзники України та Росія проти ухвалення законопроекту про перехідний період на Донбасі та в Криму в теперішньому його вигляді.

Ухвалення цього документа загрожує ескалацією конфлікту, розповів президент Володимир Зеленський під час пресмарафону.

За його словами, застосування бойових безпілотників на Донбасі та закон про перехідне правосуддя – це два питання, з якими не згодні українські партнери.

«Це не лише риторика Росії, це у риториці всіх лідерів Європи і не лише, які спілкуються із президентом РФ. Вони вважають, що якщо ми голосуватимемо закон про перехідне правосуддя, він суперечить повністю «Мінську», це означає, що Україна в односторонньому порядку виходить із «Мінська». І ні в кого зі сторін «Нормандії» тоді немає більше зобов'язань, «Мінську» більше не існує через рішення української сторони. Звучить саме так», - наголосив Зеленський.

Пресмарафон Зеленського «30 запитань президенту»: головнеПресмарафон Володимира Зеленського 26 листопада 2021 року. Читати та дивитися онлайн на Слово і діло.

Він наголосив, що це важливий момент, тому зараз в Україні не потрібно просувати питання закону про перехідний період, оскільки ризиків більше.

«Тут не питання, чи Росія проти цього. Ми вважаємо, що це один із принципів, який може призвести до ескалації. Поки що на предмет перехідного правосуддя не дуже позитивно реагують інші наші союзники... Питання в тому, що ми тримаємося за цей «Мінськ». Ви знаєте, я його не підписував і вважаю, що там є багато помилок. Проте це те, що є», – додав президент.

Також президент пояснив паузу в обміні полоненими.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: