Україна надіслала РФ ноту протесту через черговий «гумконвой» до ОРДЛО

Читать на русском
МЗС України надіслало Росії ноту протесту у зв'язку із відправкою до ОРДЛО нових так званих гуманітарних конвоїв.
фото з відкритих джерел

Міністерство закордонних справ України надіслало Росії ноту протесту через відправку в ОРДЛО нових так званих «гуманітарних конвоїв».

Про це повідомляє пресслужба МЗС України у четвер, 25 листопада.

Гуманітарний акцент: як зміниться політика реінтеграції тимчасово окупованих територійМіністри змінюються – стратегії залишаються. Як зміниться політика реінтеграції Донбасу та Криму після призначення на посаду нового профільного віцепрем’єр-міністра – аналізував політолог Олександр Радчук.

Як повідомляється, сьогодні російська сторона вкотре проігнорувала неодноразові застереження України та з порушенням законодавства країни, незаконно направила на тимчасово окуповані території у Донецькій та Луганській областях 104 так званий «гуманітарний конвой».

Переміщення автомобільних колон відбулося через непідконтрольну Україні ділянку кордону – російські прикордонні пункти пропуску «Донецьк» та «Матвєєв Курган».

«У зв'язку з цим МЗС України направило російському зовнішньополітичному відомству ноту протесту з вимогою до РФ припинити вчинення протиправних дій проти суверенітету нашої держави та неухильно дотримуватись міжнародного права та законодавства України», - йдеться у повідомленні міністерства.

Нагадаємо, минулими вихідними Червоний Хрест відправив гумдопомогу на Донбас.

Цього тижня омбудсмен Людмила Денісова заявила, що в ОРДО спостерігається гостра нестача медикаментів, зокрема вакцин від сказу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: