В ОРДО фіксують спалахи сказу через нестачу вакцин – Денісова

Читать на русском
В ОРДО поширюється сказ через нестачу вакцин. Омбудсмен Денісова звернулася до Червоного Хреста.
фото з відкритих джерел

На тимчасово непідконтрольній частині Донецької області поширюється сказ через укуси тварин, а в місцевих лікарнях не вистачає препаратів для вакцинації.

Про це повідомила пресслужба офісу омбудсмена Людмили Денісової у середу, 24 листопада.

Гуманітарний акцент: як зміниться політика реінтеграції тимчасово окупованих територійМіністри змінюються – стратегії залишаються. Як зміниться політика реінтеграції Донбасу та Криму після призначення на посаду нового профільного віцепрем’єр-міністра – аналізував політолог Олександр Радчук.

«Уповноваженому надійшла інформація про порушення права на охорону здоров'я мешканців тимчасово окупованої території на Донеччині. На тимчасово окупованій території Донецької області загострилася проблема поширення сказу, небезпечного як для людей, так і для тварин», - йдеться у повідомленні.

За даними пресслужби, до місцевих лікарень звертаються люди, які стали жертвами нападу бездомних тварин, для отримання медичної допомоги, зокрема - екстреного щеплення. Однак у зв'язку з масовістю випадків у лікарнях не вистачає доз вакцин для екстреної профілактики захворювання на сказ.

Як зазначили у Денісової, окупаційна адміністрація на Донеччині не вживає заходів щодо своєчасного забезпечення лікарень препаратами для вакцинації людей для профілактики сказу. Через це постраждалі від укусів не можуть вчасно отримати медичну допомогу. Такі дії місцевих органів порушують норми міжнародного права.

У зв'язку з цим Денісова звернулася до Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні із проханням допомогти із вакцинами для ОРДО.

Нагадаємо, днями Червоний Хрест відправив нову партію гумдопомоги на Донбас.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія перетворила Крим та Донбас на екобомби.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: