Заволодіння зерном Держрезерву: підозрюваним продовжили запобіжний захід

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково клопотання прокурора САП про продовження строку дії запобіжних заходів.
ДП Хлібна база 76

Вищий антикорупційний суд продовжив ще на два місяці строки дії запобіжних заходів двом підозрюваним у кримінальному провадженні про заволодіння зерном Державного агентства резерву на суму понад 12 млн грн.

Такі рішення 18 листопада ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ВАКС відправив під нічний домашній арешт керівника приватної фірми «Торговий дім «Слобожанщина» Олексія Стрельнікова. Також на нього поклали такі обов'язки: прибувати за першим викликом; не відлучатись за межі Харківської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та певними особами; здати на зберігання закордонні паспорти і носити електронний браслет. Прокурор САП просив продовжити запобіжний захід і суд клопотання задовольнив. Суддя продовжив нічний домашній арешт до 18 січня.

Також суд заарештував екскерівника державного підприємства «Хлібна база №76» Дениса Стрельнікова з альтернативою 454 000 грн застави. За нього кошти внесли і на підозрюваного поклали такі обов'язки: прибувати за першим викликом; не відлучатись за межі Харківської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та певними особами; здати на зберігання закордонні паспорти і носити електронний браслет. Суддя клопотання про продовження обов'язків до 18 січня задовольнив.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру керівнику державного підприємства «Хлібна база №76» Денису Стрельнікову, його родичу-директору приватної фірми Олексію Стрельнікову та організатору Сергію Ляхову. За версією слідства, навесні 2021 року приватне підприємство нібито передало 1,56 тис. тон зерна на відповідальне зберігання до державного підприємства «Хлібна база №76», що перебуває в управлінні «Держрезерву».

Проте як з'ясувалося під час досудового розслідування, жодної передачі зерна так і не відбулось. Натомість організатор та учасники схеми, використовуючи підроблені документи та договори, намагались вивезти державне зерно, а частину нестачі приховати за списанням понад 700 тон зерна як відходи внаслідок проведення нібито оздоровчих заходів зі збіжжям. Утім НАБУ і САП вдалося запобігти заволодінню зерном.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: