Суд не об'єднав дві справи екснардепа Крючкова

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовився об'єднувати два кримінальні провадження, в яких обвинувачується колишній член українського парламенту.
Дмитро Крючковфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд відмовився об'єднувати два кримінальні провадження, в яких обвинувачується колишній народний депутат Дмитро Крючков в організації заволодіння коштами ПАТ «Черкасиобленерго» і ПАТ «Запоріжжяобленерго».

Таке рішення 12 листопада ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд слухає справу про заволодіння Крючковим коштами ПАТ «Запоріжжяобленерго». Також нещодавно до суду надійшла справа і щодо зловживань на ПАТ «Черкасиобленерго» і нових збитків ПАТ «Запоріжжяобленерго». Адвокат Крючкова просив справи об'єднати, оскільки частина матеріалів та свідків у двох справах є ті ж самі. Об'єднання буде сприяти ефективному їх розгляду.

Водночас прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури заперечував проти об'єднання. Він вказав, що у першій справі Крючкова вже було досліджено значний обсяг доказів і триває розгляд, що по суті затягне її розгляд. Судді вирішили справи не об'єднувати.

Як відомо, колишнього голову правління ХК «Енергомережа» Дмитра Крючкова обвинувачують в організації заволодіння коштами ПАТ «Черкасиобленерго» і ПАТ «Запоріжжяобленерго» та їх легалізації, а також зловживанні службовим становищем. Ексдиректора з енергозбуту ПАТ «Запоріжжяобленерго» Ігоря Корніленкова підозрюють у зловживанні службовим становищем, колишню виконувачку обов'язків голови правління ПАТ «Черкасиобленерго» Світлану Кузьмінську - у зловживанні службовим становищем, заволодінні коштами та їх легалізації, а експершого заступника голови правління «Черкасиобленерго» Олексія Беспалова – у зловживанні службовим становищем.

За версією обвинувачення, у 2015-2016 роках службові особи ПрАТ «ХК «Енергомережа», ПАТ «Черкасиобленерго», ПАТ «Запоріжжяобленерго», діючи в інтересах приватної компанії – ПрАТ «ХК «Енергомережа», у порушення вимог Закону України «Про електроенергетику», шляхом підписання договорів про переведення боргу та заміни боржника, шляхом зловживання службовим становищем заволоділи коштами які мали надійти до ПАТ «Черкасиобленерго», ПАТ «Запоріжжяобленерго», а також здійснили фінансові операції з метою легалізації таких коштів.

Загальні збитки енергопостачальним компаніям у справі складають понад 1,5 млрд грн, з яких під час досудового розслідування відшкодовано понад 315 млн гривень.

Нагадаємо, САП направила до суду справу екснардепа Крючкова про зловживання на «Запоріжжяобленерго». Згодом Вищий антикорупційний суд призначив її до розгляду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: