САП скерувала до суду ще одну справу екснардепа Крючкова

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку закінчили розслідування ще одного кримінального провадження про мільярдні зловживання в енергетиці.
Дмитро Крючковфото: «Слово і діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду ще одну справу про злочинну діяльність холдингової компанії «Енергомережа», головою правління якої був колишній народний депутат Дмитро Крючков, із заволодіння та легалізації коштів ПАТ «Черкасиобленерго» і ПАТ «Запоріжжяобленерго».

Про це повідомляє прес-служба САП.

«28 жовтня прокурорами САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скеровано до суду обвинувальний акт у справі за фактами злочинної діяльності ПрАТ «ХК «Енергомережа» по заволодінню та легалізації коштів підприємств енергетичного сектору», – інформує прокуратура.

Як підкреслили у САП, у справі обвинувачують колишнього голову правління ХК «Енергомережа» Дмитра Крючкова в організації заволодіння коштами ПАТ «Черкасиобленерго» і ПАТ «Запоріжжяобленерго» та їх легалізації, а також зловживанні службовим становищем. Ексдиректора з енергозбуту ПАТ «Запоріжжяобленерго» Ігоря Корніленкова підозрюють у зловживанні службовим становищем, колишню виконувачку обов'язків голови правління ПАТ «Черкасиобленерго» Світлану Кузьмінську - у зловживанні службовим становищем, заволодінні коштами та їх легалізації, а експершого заступника голови правління «Черкасиобленерго» Олексія Беспалова – у зловживанні службовим становищем.

За версією обвинувачення, у 2015-2016 роках службові особи ПрАТ «ХК «Енергомережа», ПАТ «Черкасиобленерго», ПАТ «Запоріжжяобленерго», діючи в інтересах приватної компанії – ПрАТ «ХК «Енергомережа», у порушення вимог Закону України «Про електроенергетику», шляхом підписання договорів про переведення боргу та заміни боржника, шляхом зловживання службовим становищем заволоділи коштами які мали надійти до ПАТ «Черкасиобленерго», ПАТ «Запоріжжяобленерго», а також здійснили фінансові операції з метою легалізації таких коштів.

Загальні збитки енергопостачальним компаніям у справі складають понад 1,5 млрд грн, з яких під час досудового розслідування відшкодовано понад 315 млн гривень.

Нагадаємо, САП направила до суду справу екснардепа Крючкова про зловживання на «Запоріжжяобленерго». Згодом Вищий антикорупційний суд призначив її до розгляду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: