НАБУ завершило слідство у ще одній справі екснардепа Крючкова

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку завершили досудове слідство у справі експосадовців двох обленерго та колишнього депутата.
Дмитро Крючковфото: «Слово і діло», Олег Новіков

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування ще однієї справи колишнього народного депутата Дмитра Крючкова про зловживання на ПАТ «Черкасиобленерго» та ПАТ «Запоріжжяобленерго».

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

«Детективи НАБУ за процесуального керівництва САП завершили розслідування за підозрою у зловживаннях посадовців ПАТ «Черкасиобленерго», ПАТ «Запоріжжяобленерго» та ПрАТ «ХК «Енергомережа». 23 жовтня чотирьом підозрюваним відкрито матеріали слідства для ознайомлення перед скеруванням обвинувального акта до суду», – інформують у відомстві.

Як стверджують у бюро, серед підозрюваних у цій справі: двоє виконувачів обов'язків голови правління ПАТ «Черкасиобленерго», в.о. генерального директора ПАТ «Запоріжжяобленерго» та голова правління ПрАТ «ХК «Енергомережа».

За даними «Слово і діло», йдеться про ексголову правління «Черкасиобленерго» Світлану Кузьмінську, її заступника Олексія Беспалого, ексгендиректора «Запоріжжяобленерго» Ігоря Корніленкова та екснардепа Крючкова.

Слідство встановило, що підозрювані організували незаконну схему з використанням механізму відступлення права вимоги, переведення боргу, зарахування зустрічних однорідних вимог, в результаті якої заволоділи коштами підприємств з часткою держави понад 50% та великих споживачів електроенергії.

Зокрема, в результаті дії цієї схеми ПАТ «Черкасиобленерго» та ПАТ «Запоріжжяобленерго» не отримали 544 млн грн за поставлену електроенергію споживачам, які мали надійти на їхні рахунки зі спеціальним режимом використання та підлягали подальшому пропорційному розподілу з ДП «Енергоринок». Натомість ці кошти перераховували товариствам із ознаками фіктивності. Ще 81 млн грн ПАТ «Черкасиобленерго» позбулося через незаконний механізм запозичення в ПрАТ «ХК «Енергомережа».

Нагадаємо, суд дозволив НАБУ проводити заочне слідство стосовно ексгендиректора «Запоріжжяобленерго» Корніленкова. Раніше САП скерувала до суду іншу справу екснардепа Крючкова. Суд призначав у ній підготовче засідання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: