ВАКС призначив до розгляду справу екснардепа Крючкова

Читать на русском
Антикорупційний суд призначив до розгляду по суті справу колишнього члена українського парламенту та ексочільника обленерго.
Дмитро Крючков

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду по суті кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього народного депутата, ексголови правління холдингової компанії «Енергомережа» Дмитра Крючкова та ексвиконувача обов'язків генерального директора ПАТ «Запоріжжяобленерго» Ігоря Корніленкова.

Таке рішення 2 листопада ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло» з посиланням на трансляцію засідання.

«Призначити судовий розгляд на підставі обвинувального акту у кримінальному провадженні за обвинуваченням Дмитра Крючкова та Ігоря Корніленкова. Судовий розгляд провести у відкритому судовому засіданні о 12 години 11 листопада», – оголосив головуючий суддя.

За версією слідства, Крючков і Корніленков організували схему, за якою споживачі замість того, аби сплачувати за електричну енергію фактичному постачальнику — ПАТ «Запоріжжяобленерго» (60% акцій належить державі), перераховували кошти посереднику ПрАТ «ХК «Енергомережа». А вже посередник мав розрахуватися з енергопостачальником. Проте, за наслідками такого посередництва споживачі сплатили для ПрАТ «ХК «Енергомережа» понад 196,82 млн грн, а воно, у свою чергу, перерахувало для ПАТ «Запоріжжяобленерго» 1,7 млн грн замість очікуваних 346,22 млн грн. Таким чином, Крючков нібито заволодів 346 млн грн ПАТ «Запоріжжяобленерго».

Як відомо, суд взяв Крючкова під варту з альтернативою застави. Після внесення коштів він вийшов із СІЗО. Пізніше суд неодноразово продовжував дію обов'язків, а востаннє скасував носіння екснардепом браслету.

Нагадаємо, САП скерувала справу Крючкова до суду. Раніше директор НАБУ Артем Ситник повідомив, що записи розмов нібито Крючкова з братами Григорієм та Ігорем Суркісами, а також іншими особами були знищені правоохоронцями.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: