Росія вже визнає дипломи про вищу освіту, видані бойовиками «ДНР» – СБУ

Читать на русском
Російські органи державної влади уже визнають дипломи про вищу освіту, видані в ДНР і намагаються внести їх до загального реєстру РФ.
dnmu.ru

Російські органи державної влади уже визнають дипломи про вищу освіту, видані в «ДНР» і намагаються внести їх до загального реєстру РФ.

Про це повідомляє СБУ.

«Служба безпеки України викрила нові докази інституційної присутності РФ на окупованій частині Донецької області. Наразі у так званій «ДНР» завершується «реформування» сфери освіти та науки, яке передбачає повний перехід освітньої галузі на стандарти РФ», – йдеться в повідомленні.

Російські органи державної влади уже визнають дипломи про вищу освіту, видані в «ДНР». А «Міністерство освіти ДНР» очолює співробітник органів державної безпеки Росії.

Зазначать, що у 2016 році у так званій «ДНР» прийняли концепцію реформування освіти та науки «республіки» на 2016-2021 роки. Основна її мета ‒ введення в освітній сфері стандартів Російської Федерації. Активна фаза псевдореформи припала на 2020-2021 роки. Але інституційна інтеграція «ДНР» до складу Російської Федерації почалася уже з 2017 року.

За інформацією СБУ, наразі представники «ДНР» намагаються внести ці дипломи до загального реєстру РФ.

«При цьому у 2019-2020 роках випускникам навчальних закладів «ДНР», акредитованих у РФ, було видано понад 2,5 тис. дипломів державного зразка Росії, а з 2014 року їх кількість становить понад 8 тис.», – додають в СБУ.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що темпи російської паспортизації на тимчасово непідконтрольній території Донбасу сповільнилися.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: