У ВООЗ назвали причини спалаху коронавірусу в Європі

Читать на русском
Згідно з прогнозами ВООЗ, вже до березня 2022 року кількість загиблих від коронавірусу в Європі перевищить 2,2 мільйони осіб.

У ВООЗ назвали головні причини спалаху коронавірусу в Євросоюзі.

Про це повідомив директор Європейського регіонального бюро ВООЗ доктор Ханс Клюге, повідомляє The Guardian у вівторок, 23 листопада.

За його словами, спалах коронавірусу в ЄС зумовлений трьома чинниками:

  • штамом Дельта,
  • відмовою від вакцинації
  • ослабленням карантинних обмежень.

Рівень смертності в Україні: від чого найчастіше помирають громадяниЗа останні кілька років українці найчастіше помирали від серцево-судинних захворювань та онкології.

За словами Клюге, ситуація з COVID-19 у Європі та Центральній Азії є дуже серйозною.

«У нас буде сувора зима, але ми не маємо залишатися без надії, тому що всі ми - уряди, органи охорони здоров'я, окремі особи - можемо вжити рішучих заходів для стабілізації пандемії», - сказав Клюге.

Згідно з прогнозами ВООЗ, вже до березня 2022 року кількість загиблих від коронавірусу в Європі перевищить 2,2 мільйони осіб.

«Європа залишається «у лещатах» пандемії. Щоденна смертність зросла майже до 4 200 випадків на день - удвічі більше, ніж на кінець вересня», - наголосив Клюге.

Зареєстровані летальні випадки коронавірусу вже перевищили 1,5 мільйона в 53 країнах Європи, тоді як сам вірус є причиною смерті номер один у Європі та Центральній Азії.

ВООЗ очікує на високе чи екстремальне навантаження на лікарняні ліжка у 25 країнах та на високе чи екстремальне навантаження у відділеннях інтенсивної терапії у 49 з 53 країн у період від цього моменту до березня 2022 року.

Нагадаємо, за добу зафіксували 12 729 нових випадків коронавірусу.

Також зазначимо, що в Одесі заявили про небезпеку віялових відключень електрики для хворих на коронавірус.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: