Суд продовжив арешт обвинуваченого експосадовця Харківської ОДА

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про продовження строку тримання під вартою обвинуваченого.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд продовжив до 15 січня строк тримання під вартою колишнього директора департаменту капітального будівництва Харківської обласної державної адміністрації Андрія Винниченка, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує у підбуренні до надання хабаря і шахрайстві.

Таке рішення 17 листопада ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ВАКС заарештував посадовця Харківської ОДА з альтернативою 630 600 гривень застави. У разі внесення грошей на нього покладуть низку обов'язків. За нього внесли ці гроші і він вийшов із СІЗО під обов'язки. Пізніше суд стягнув з Винниченка цю заставу через порушення обов'язків і визначив нову в розмірі 681 тис. грн. Потім суд знову стягнув 100 тис. грн застави, внесеної за Винниченка і заарештував його, оскільки за нього не внесли всю суму.

У зв'язку з наближенням дати завершення дії арешту обвинуваченого прокурор САП просив його продовжити. Судді клопотання задовольнили і продовжили арешт Винниченка до 15 січня. Також йому визначили альтернативою 737 750 грн застави.

Нагадаємо, Винниченку вручили підозру у вчиненні наступних злочинів: у закінченому замаху на шахрайське заволодіння 1,32 млн грн та у підбуренні до цього закінченого замаху, а також у закінченому замаху в наданні неправомірної вигоди.

Слідство встановило, що посадовець ОДА, який у минулому обіймав посаду в управлінні ПЕК Харківської області, вирішив переконати особу, яка діяла від імені ТзОВ, яке потребувало приєднати свої електроустановки до мереж, надати неправомірну вигоду нібито з метою її подальшої передачі керівництву АТ «Харківобленерго». «Вартість» послуг із підключення чиновник оцінив із розрахунку 2200 грн за кожен із 600 кВт потужностей. Його викрито одразу після отримання 1,32 млн грн неправомірної вигоди.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: