Поліція викрила третю фейкову «Дію» із фальшивими COVID-сертифікатами

Читать на русском
У Миколаєві викрили 15-річного підлітка, який створив фейкову програму Дія для підробки COVID-сертифікатів.
myk.gp.gov.ua

У Миколаєві викрили 15-річного підлітка, який створив фейкову програму «Дія» для підробки COVID-сертифікатів.

Про це повідомляє прес-служба Миколаївської обласної прокуратури.

Підробка сертифіката вакцинації: як карають в інших країнахЯке покарання загрожує у різних країнах за підробку сертифіката вакцинації від COVID-19 – на інфографіці.

За даними слідства, юнак за гроші надавав доступ до сайту, що повторює за дизайном додаток «Дія». У спеціальному редакторі за бажанням клієнтів він міг створити фальшиві копії COVID-сертифікатів.

«Гроші надходили на його електронний гаманець одного із платіжних сервісів країни-агресора, з якого потім підліток виводив кошти на картковий рахунок. Після оплати він надсилав замовнику архів із програмним забезпеченням, клієнту залишалося лише встановити його на власний смартфон», – йдеться у повідомленні.

На фейковому сайті було авторизовано понад 1 тис. користувачів.

Справа відкрита за фактом несанкціонованого втручання у роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку (ч. 1 ст. 361 КК України).

Наразі вживаються заходи для блокування всіх каналів поширення фейкової програми, притягнення до відповідальності осіб, які придбали вказану послугу.

Нагадаємо, раніше правоохоронці викрили 21-річного мешканця Запорізької області та 17-річного харків'янина, які створили фейкову версію програми «Дія».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: