Від початку року в Україні зменшилася кількість ДТП – МВС

Читать на русском
Від початку цього року в Україні трапилось понад 150 тисяч дорожньо-транспортних пригод, у 20 300 із яких є постраждалі та загиблі.
Фото: mvs.gov.ua

Від початку цього року в Україні трапилось понад 150 тисяч дорожньо-транспортних пригод, у 20 300 із яких є постраждалі та загиблі.

Про це розповів начальник Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький, повідомляє пресслужба МВС.

Спостерігається позитивна динаміка порівняно з попереднім роком – кількість ДТП знизилася більш як на 6%.

«Але, на жаль, 2592 особи загинули. Даний показник знизився на 9%, але цифра все ж таки залишається кричущою», - зазначив Білошицький.

Найрезонансніші смертельні ДТП: що сталося із винуватцями аварій та на якому етапі справиЯкими були найбільш резонансні ДТП в Україні за останні роки та чим закінчилася справа, дивіться на інфографіці.

За 10 місяців 2021 року підрозділами Національної поліції України опрацьовано понад 4 млн 300 тисяч викликів на лінію 102. Складено понад 4 млн 500 тисяч адміністративних матеріалів, серед яких 113 тисяч – з управління у стані сп'яніння.

Білошицький наголосив на позитивних наслідках судового розгляду адміністративних матеріалів з управління у стані сп'яніння.

«Їх розглянуто понад 60 тисяч і у 22 випадках вже відбулося застосування таких санкцій, як безоплатне вилучення транспортних засобів. 48 разів платно вилучено транспортні засоби, у 203 випадках застосовано адміністративний арешт. Це наслідки тих позитивних змін, які були ухвалені згідно із законопроектом №2695», - розповів чиновник.

За його словами, за цей рік вдалося набагато збільшити кількість та присутність приладів автоматичної фіксації правил дорожнього руху на дорогах України. Нині їх 236 штук.

Раніше повідомлялося про те, що у центрі Львова водій маршрутки збив двох жінок та втік.

Також нагадаємо, у Запоріжжі мікроавтобус потрапив у ДТП, є постраждалі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: