Саакашвілі звинуватив владу Грузії та закликав США запровадити санкції

Читать на русском
Колишній президент Грузії Міхеїл Саакашвілі звернувся з відкритим листом до адміністрації президента США Джо Байдена із закликом засудити грузинську владу.
picture-alliance

Колишній президент Грузії Міхеїл Саакашвілі звернувся з відкритим листом до адміністрації президента США Джо Байдена із закликом засудити грузинську владу.

Саакашвілі через своїх соратників та адвокатів направив лист виданню Politico.

У листі владу Грузії він називає антидемократичною і просить адміністрацію президента США Джо Байдена розглянути питання запровадження санкцій.

Саакашвілі стверджує, що правляча партія країни «Грузинська мрія» взяла під свій контроль судову систему та велику кількість медіа. Таким чином політики наближають країну до Росії.

Затримання Саакашвілі: у чому звинувачують колишнього президента ГрузіїУ чому звинувачують колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі, дивіться на інфографіці Слово і діло.

«Грузинський народ неодноразово заявляв про бажання вступу країни до НАТО, але натомість нинішня влада заграє з Іраном та Росією з приводу створення платформи «регіонального співробітництва», яка відроджує ідею усунення західного впливу у стратегічному регіоні Південного Кавказу», – йдеться у листі.

Тому Саакашвілі закликає США офіційно засудити владу Грузії та запровадити проти них санкції.

Нагадаємо, Міхеіл Саакашвілі в суботу, 20 листопада, припинив голодування, яке тривало понад півтора місяця. Припинити голодування політик погодився після того, як його перевели до військового шпиталю із тюремної лікарні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: