У МОЗ розповіли про заразність штаму «Дельта»

Читать на русском
Швидкість поширення штаму коронавірусу Дельта дуже сильно виросла. Один інфікований може заразити в середньому 5-8 осіб.
Ігор Кузінфото РБК-Україна

В Україні швидкість поширення штаму коронавірусу «Дельта» дуже сильно виросла. Один інфікований може заразити в середньому 5-8 осіб.

Про це повідомив головний санітарний лікар України Ігор Кузін в інтерв'ю «РБК-Україна».

Інтерв’ю глави МОЗ Віктора Ляшка: «Бути вакцинованим – престижно і круто»Глава МОЗ Віктор Ляшко в інтерв'ю Слово і діло розповів, за якої умови почнуть щепити від ковіду дітей, чи не зарано говорити про ревакцинацію і коли призначать нового керівника НСЗУ.

«Варто зауважити, що ми зіткнулися з «Дельта»-штамом, який не зовсім типовий для нас. Той варіант вірусу, який циркулював у нас спочатку, «Альфа»-штам - поширювався не так швидко. Швидкість поширення «Дельти» зросла в рази», - розповів санлікар.

За його словами, одна людина може в середньому заразити від 5 до 8 осіб при інтенсивному спілкуванні, в разі перебування в замкнутому приміщенні.

Він додав, що всі випадки, які зараз секвенують і виявляються - це «Дельта».

Санлікар також уточнив щодо симптомів при штамі «Дельта». За його словами, не у 100% випадків захворювання починається з кишкових розладів.

Найчастіше перебіг «Дельти» починається як звичайна гостра респіраторна вірусна інфекція: це нежить, слабкість, підвищення температури тіла.

Кузін уточнив, що у вакцинованих людей в разі інфікування спостерігається стерта субклінічна форма захворювання, яка протікає простіше і без типових симптомів.

Нагадаємо, раніше стало відомо, скільки в Україні всього виявили випадків штаму «Дельта» за весь час пандемії. Також була названа область-лідер за кількістю цього штаму.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: