Акції компанії Pfizer виросли на тлі успішних випробувань пігулок від COVID

Читать на русском
У США закінчили випробування пігулок Pfizer від COVID-19. Їхні результати виявилися дуже хорошими. На цьому тлі акції компанії зросли.
фото Dominick Reuter/AFP/Getty Images

У США завершилися випробування експериментальних противірусних пігулок компанії Pfizer Inc. проти коронавірусу. Відразу після розголосу про їхню успішність акції компанії Pfizer значно зросли, тоді як акції її конкурентів – впали.

Про це пише Reuters.

Вакцина Pfizer/BioNTech: все що відомо про препаратВсе про вакцину від коронавірусу Pfizer/BioNTech – ефективність, побічні ефекти, принцип дії.

Так, у п'ятницю, 5 листопада, компанія Pfizer оголосила, що створена її фахівцями пігулка проти коронавірусу під час випробувань показала, що цей препарат знижує на 89% ризик смерті та госпіталізації від COVID-19 серед дорослих пацієнтів. Випробування було завершено достроково.

Результати Pfizer, зазначають у виданні, перевершують результати, отримані за допомогою таблетки компанії-конкурента Молнупіравір Merck&CoInc.

Повні дані випробувань таблеток поки що недоступні.

Проте відомо, що після сьогоднішнього оголошення акції Pfizer зросли на 13% до 49,47 доларів, а акції Merck впали на 6% до 84,69 доларів.

Акції інших виробників вакцин також постраждали: Moderna Inc (MRNA.O), німецький партнер Pfizer BioNTech SE та Novavax (NVAX.O) впали на 10-15%.

Нагадаємо, у Pfizer обіцяли випустити пігулки від коронавірусу до кінця 2021 року.

Також повідомлялося, що в Україні стартують клінічні випробування пігулок від коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: