Турецька опозиція повідомила про смерть проповідника Фетхуллаха Гюлена від отруєння – ЗМІ

Читать на русском
За даними турецької опозиції, Гюлен був отруєний у власному маєтку в американському штаті Пенсильванія
Фетхуллах ГюленFlickr

Турецький Опозиційний проповідник Фетхуллах Гюлен, якого Туреччина звинувачує в причетності до спроби державного перевороту в країні у 2016 році, знайдений мертвим у своєму будинку в США.

Про це повідомляє портал турецької опозиції OdaTV.

За даними порталу, Гюлен був отруєний у власному маєтку в американському штаті Пенсільванія. Зараз на цьому місці максимальний рівень охоронних заходів, туди заборонили в'їзд, обслуговуючий персонал на віллі отримав сувору заборону спілкуватися з пресою. Від представників спецслужб портал дізнався, що Гюлена отруїли в ніч на 17 листопада. Іншої конкретної інформації по Гюлену поки немає - в тому числі та у турецьких ЗМІ.

Ситуацію прокоментував глава турецького інформаційного Агенства Anadolu Хакан Джопур. Він сказав, що уважно стежить за подіями навколо Гюлена.

«Це ще не означає, що в маєтку нічого не сталося, можливо, щось сталося, і про це не було донесено в поліцію. Однак навіть організація (FETO, опозиційна організація, яку очолював Гюлен - ред.) не може довго приховувати таку ситуацію» - сказав він.

Нагадаємо, в Туреччині проповідника Гюлена звинувачують в організації спроби державного перевороту у 2016 році. В ході перевороту загинуло 249 осіб, сотні й тисячі були заарештовані.

Прокуратура Туреччини вимагає для ісламського проповідника Фетхуллаха Гюлена покарання у вигляді 3623 довічних ув'язнень за «організацію невдалого держперевороту в Туреччині 15 Липня 2016 року». Анкара довго і без успіху домагалася від США екстрадиції Гюлена.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: