Рух Ґюлена: в Туреччині засудили майже три десятка журналістів

Читать на русском
У Туреччині засудили майже три десятка журналістів. Майже всі засуджені працювали в засобах масової інформації, близьких до руху Ґюлена.

Стамбульський суд засудив 25 журналістів до різних термінів ув'язнення за причетність до руху проповідника Фетхуллаха Ґюлена.

Про це повідомляє турецьке видання Zaman, передає «Слово і Діло».

Як повідомляється, майже всі засуджені працювали в ЗМІ, які близькі до руху Ґюлена, а найбільше журналістів працювало в газеті Zaman. Так 23 журналістів були засуджені за звинуваченням у членстві в збройній терористичній групі. Також, ще двоє отримали менш серйозні звинувачення.

Відомо, що десять підсудних отримали тюремні терміни в 7,5 років, включаючи Унала Таніка, ветерана турецької журналістики, який був головним редактором сайту Rotahaber.

Тринадцять людей отримали 6 років і 3 місяці ув'язнення. Також, музикант і журналіст Атілла Тас отримав 3 роки і один місяць за звинуваченням у допомозі групі Ґюлена, а журналіст Мурат Аской за тими ж звинуваченнями отримав два роки і один місяць в'язниці.

Військовий переворот в Анкарі: турецький прем'єр назвав винуватцяВ ніч з 15 на 16 липня була здійснена спроба військового перевороту. Група військових в Туреччині заявила, що взяла під контроль країну.

Відзначається, що їх обох після суду відпустили, але за умови, що вони не будуть залишати Туреччину.

В цілому 19 підозрюваних вже перебували у в'язниці, чекаючи вироку.

Нагадаємо, в ніч з 15 на 16 липня 2016 року в Туреччині була здійснена спроба військового перевороту. Тоді, влада Анкари звинуватила в організації спроби військового перевороту опозиційного ісламського проповідника Фетхуллаха Ґюлена.

Фетхуллаха Ґюлен відомий, як турецький письменник, колишній імам і проповідник, ісламський громадський діяч, який проживає в добровільному вигнанні в Сейлорсбурге, штат Пенсільванія, США.

Тоді, влада Туреччини пригрозила, що винуватці заплатять високу ціну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: