Хабар слідчим поліції: ВАКС просить притягнути до відповідальності адвоката

Читать на русском
Колегія судді антикорупційного суду звернулася до дисциплінарного органу адвокатури і попросила притягнути до відповідальності захисника.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд просить притягнути до дисциплінарної відповідальності адвоката Сергія Демченка, який є захисником одного з обвинувачених поліцейських Києва у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 17 листопада ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Судове засідання у кримінальному провадженні відкласти до 13:00 1 грудня 2021 року. Порушити перед Кваліфікаційно-дисциплінарної комісією адвокатури міста Києва питання про відповідальність адвоката Демченка Сергія Петровича», – йдеться в рішенні.

Як відомо, з кінця вересня 2018 року двоє слідчих слідчого відділу Подільського управління поліції у Головного управління Національної поліції в Києві Денис Невесьолов та Едуард Макарчук разом з оперуповноваженим Управління протидії наркозлочинності ГУНП в Києві Романом Москальцем вимагали від громадянина, який мав статус підозрюваного у розслідуваному ними кримінальному провадженні за фактом збуту прекурсорів, неправомірну вигоду в розмірі 50 тисяч доларів. Інакше вони погрожували вчинити дії, пов'язані із обмеженням прав, свобод та законних інтересів підозрюваного.

У жовтні 2018 року слідчих Нацполіції та оперуповноваженого затримали за вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах. Про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України, правоохоронцям повідомили співробітники СБУ та Військової прокуратури, які на той час розслідували справу. У листопаді 2018 року підслідність у ній визначили за детективами НАБУ. Своєю чергою детективи НАБУ встановили, що підозрювані правоохоронці одержали неправомірну вигоду, що є більш тяжким злочином.

Нагадаємо, справу затриманих на хабарі в $50 тисяч поліцейських передали до НАБУ. Також суд продовжив їм обов'язки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: