Суд продовжив слідство у справі про хабар голові райсуду на Вінниччині

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання детектива Національного бюро про продовження строку досудового розслідування кримінального провадження.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд продовжив до 17 березня строк розслідування справи за підозрою голови Тиврівського районного суду Вінницької області Ігоря Ратушняка в отриманні неправомірної вигоди.

Таке рішення 12 листопада ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Детектив НАБУ подав до суду клопотання, в якому просив продовжити строк розслідування справи Ратушняка. За його словами, наразі завершити слідство не є можливим, оскільки ще необхідно провести низку слідчих дій. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив частково.

«Клопотання детектива НАБУ про продовження строку досудового розслідування кримінального провадження - задовольнити частково. Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному проваджені за підозрою судді Тиврівського районного суду Вінницької області (Ігоря Ратушняка – ред) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, до шести місяців, тобто до 17 березня 2022 року включно», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові райсуду. За версією слідства, у серпні 2021 року суддя висловив прохання надати йому через посередника неправомірну вигоду у розмірі 40 тисяч грн за кожний гектар земельної ділянки, що з урахуванням площі землі 3,09 га складає 120 тис. грн (4620 дол. США), за ухвалення рішення щодо визнання права власності на цю земельну частку (пай) за фізичною особою.

Детективами НАБУ спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в Вінницькій області ДСР Нацполіції в ході проведення слідчих дій задокументовано два факти передачі коштів – 3 тис. дол. та 1620 дол. До Ратушняка застосували запобіжний захід у вигляді застави з обов'язками.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: