Апеляційний суд скасував штраф для ексміністра фінансів Уманського

Читать на русском
Апеляційний суд розглянув скаргу на рішення про штраф колишньому очільнику Мінфіну і частково її задовольнив.
Ігор Уманський

Суд скасував штраф колишньому міністру фінансів Ігорю Уманському за подачу з запізненням декларації перед звільненням, призначивши повторний розгляд адміністративного протоколу.

Таке рішення 15 листопада ухвалив Київський апеляційний суд, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 1 жовтня Печерський районний суд міста Києва оштрафував на 1700 грн ексміністра фінансів Уманського. Суддя встановив, що політик із запізненням подав декларацію після звільнення, а саме 26 серпня 2020 року, коли останній день для цього мав бути 28 квітня 2020 року.

Не погодившись з цим, адвокат Уманського подав апеляційну скаргу. В ній він просив скасувати рішення Печерського суду та закрити провадження у справі. На думку адвоката, під час ухвалення рішення Печерським судом було проігноровано допущені НАЗК порушення Кодексу про адміністративні правопорушення.

Судді скаргу задовольнили частково і скасували штраф для Уманського, але призначили повторний розгляд протоколу НАЗК.

«Апеляційну скаргу захисника (Ігоря Уманського – ред.) адвоката Чубенко Віри Анатоліївни – задовольнити частково. Постанову Печерського районного суду Києва від 1 жовтня 2021 року щодо (Ігоря Уманського – ред.) - скасувати та призначити новий розгляд у суді першої інстанції», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАЗК встановило, що нардеп від «Слуги народу» Артем Нагаєвський не задекларував вартість автівки. Також у Нацагентстві мають претензії до колеги Нагаєвського по фракції Андрія Холодова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: