Заблоковано мережу «антивакцинаторів» під кураторством РФ – СБУ

Читать на русском
СБУ виявила антиукраїнську мережу, яку курирували із Росії. Її члени під гаслами антивакцинації закликали до захоплення влади.
ssu.gov.ua

Служба безпеки виявила антиукраїнську мережу, яку курирували із Росії. Її члени під гаслами «антивакцинації» закликали до захоплення влади.

Про це повідомляє пресцентр СБУ 16 листопада.

Антивакцинатори мітингують у Києві: що пишуть у соцмережахМітинг проти ковід-вакцинації відбувається у Києві. Що про це думають у соцмережах – у добірці.

Члени антиукраїнської мережі використали «антивакцинаторські» гасла та з їхньою допомогою намагалися дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в Україні. Зокрема, вони закликали до насильницької зміни конституційного ладу. За попередніми даними, їхні дії курирували з Росії.

За версією слідства, учасники мережі шукали зброю та вербували прихильників, які мали захопити владу у низці регіонів. Потім вони збиралися створити біля країни власні територіальні громади.

Спецоперація з ліквідації мережі «антивакцинаторів» проходила у Львівській, Чернігівській та Миколаївській областях.

Лідеру угруповання ще одному фігуранту кримінальної справи, громадянинові Росії, повідомили про підозру за ст. 109 КК України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади).

Фігурант загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше СБУ викрила три мережі COVID-аферистів.

У листопаді у Києві мітингували антивакцинатори.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: