Конфлікт через маски в метро: у Харкові колишній правоохоронець стріляв у студентів

Читать на русском
Стрілянина у харківському метро. Колишній співробітник податкової міліції почав робити зауваження групі студентів через неправильне носіння масок, а пізніше дістав зброю та вистрілив в одного з них.
фото з відкритих джерел

У харківському метро в ніч на четвер стався конфлікт зі стріляниною. Колишній співробітник податкової міліції почав робити зауваження групі студентів через неправильне носіння масок, а пізніше дістав зброю та вистрілив в одного з них.

Про це повідомляє пресслужба Харківської обласної прокуратури.

В Україні з початку карантину виписали 400 з гаком тисяч штрафів за порушення обмеженьТільки за минулий тиждень склали близько двох тисяч адмінпротоколів. П'ята частина з них - за відсутність необхідних COVID-документів

«17 листопада близько 23:00 у вагоні поїзда метро між колишнім співробітником податкової міліції ГУ ДПС у Харківській області та групою студентів стався словесний конфлікт щодо носіння масок», - йдеться у повідомленні.

Як розповіли силовики, чоловік почав робити студентам зауваження щодо неправильного носіння масок. У свою чергу, студенти почали нецензурно лаятись на адресу чоловіка.

«Після виходу з вагона на платформі станції метро «Держпром» конфлікт загострився і студенти почали штовхати чоловіка. Потім колишній поліцейський дістав пістолет і зробив кілька пострілів вгору та в ногу одного зі студентів», - повідомили у прокуратурі.

Як повідомляється, свої дії колишній співробітник податкової поліції пояснив як необхідну самооборону.

Наразі проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо експравоохоронця за фактом хуліганства, вчиненого із застосуванням вогнепальної зброї (ч. 4 ст. 296 ККУ).

Санкція статті – позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Нагадаємо, в Україні продовжує діяти адаптивний карантин. Більшість регіонів зараз у «червоній» зоні, тому впроваджені певні обмеження.

МОЗ хоче посилити карантин у «жовтій» зоні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: