Раді рекомендували ухвалити законопроект про столицю

Читать на русском
У середу, 20 жовтня, Комітет рекомендував парламенту ухвалити законопроект про столицю з урахуванням відповідних правок.

Парламентський Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендував Раді схвалити законопроект про столицю з урахуванням правок.

Про це повідомив голова комітету Андрій Клочко на засіданні Ради в середу, 20 жовтня.

Законопроєкт про столицю: як пропонують змінити управління КиєвомЗаконопроєкт про столицю передбачає поділ повноважень міського голови і голови КМДА. Детальніше – на інфографіці.

«Рекомендувати Верховній раді України за результатами розгляду у другому читанні проєкту закону Про місто Київ, столицю України №2143-3 схвалити його в другому читанні і в цілому з урахуванням пропозицій нардепа Віталія Безгіна, поданих із метою врахування зауважень Головного юридичного управління Апарату Ради», - зачитав рішення комітету Клочко.

Раніше повідомлялося про те, що парламентський комітет розпочав розгляд законопроекту про столицю, щоб найближчим часом підготувати його для голосування в другому читанні. Основна мета документа - розмежувати повноваження міського голови і голови КМДА, щоб останнього призначав президент. Таким чином, на Банковій хочуть законним способом забрати у Віталія Кличка одну з посад та обмежити його вплив.

Нагадаємо, Кличко хоче повернути столичні райради.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: