Стало відомо, чи розширять список карантинних обмежень для невакцинованих

Читать на русском
Чи розширюватимуть список карантинних обмежень для невакцинованих, що планують робити з карантином та роботою зимових курортів на Новий рік – розповів санітарний лікар Ігор Кузін.
Ігор Кузінфото Радіо Свобода

Головний санітарний лікар Ігор Кузін розповів, до чого варто готуватись українцям без щеплення від коронавірусу та що планують робити з карантином на Новий рік, зокрема – роботою зимових курортів.

Про це він повідомив в інтерв'ю «Сегодня», опублікованому 17 листопада.

Україна у «червоній» зоні: чи будуть ефективними нові карантинні обмеженняНові карантинні обмеження вже називають локдаун для невакцинованих. Схоже, що головна їхня мета – пришвидшити темпи щеплення. Чи спрацює подібна стратегія – аналізував політолог Олександр Радчук.

Кузіну було поставлено питання – що буде з уже наявним списком обмежень для невакцинованих і чи додадуть до нього нові заборони.

«Ми не плануємо розширювати список обмежень, хоча в Україні вони м'якші, ніж у Європі. Там за порушення маскового режиму штраф вищий у рази», - сказав санлікар.

Він також анонсував, що незабаром ухвалять рішення про роботу дитячих санаторіїв.

«Зараз у нас триває дискусія щодо можливості роботи дитячих оздоровчих закладів. Дискусія йде із Мінсоцполітики. Для дітей вакцинацію можна рекомендувати лише з 12 років. Позиції розділилися, бо ми так не зафіксували спалахів у таких закладах. Швидше за все, найближчим часом буде ухвалено рішення», - зазначив він.

Також Кузін розповів про роботу зимових курортів.

«Ми розуміємо, що люди починають планувати свою відпустку чи святкування Нового року. Здебільшого навіть у червоній зоні зимові курорти можуть працювати за умови 100% вакцинації персоналу та відпочивальників. Уточнюватимемо норми, щоб вони були ефективними», - додав він.

Нагадаємо, раніше голова МОЗ Віктор Ляшко повідомляв, як працюватимуть зимові курорти в умовах карантину.

Також він дав прогноз, коли області почнуть виходити із «червоної» зони.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: