Бойовики у в'язницях ОРДЛО вимагають гроші і не лікують хворих – Гармаш

Читать на русском
Ув'язненому-відмовнику створюють нестерпні умови життя. Наприклад, годують тільки три рази на тиждень. Крім того, бойовики абсолютно не лікують ув'язнених
Сергій Гармашukr.radio

Бойовики у в'язницях, які опинилися на окупованих територіях, не лікують ув'язнених, хворих коронавірусом. Крім того, вони вимагають в ув'язнених гроші «за проживання», а тих, хто відмовився поміщають в нелюдські умови життя.

Про це написав член української делегації в ТКГ Сергій Гармаш у своєму Facebook.

«Тюремники ОРДЛО пішли по беззаконню. З Донецька повідомляють: з незаконно утримуваних в місцях ув'язнення заручників вимагають гроші «за проживання»: вугілля, дрова, їжу» - повідомив він.

Місія нездійсненна: чому Зеленський не зміг домогтися миру на ДонбасіУкраїнський президент Володимир Зеленський втрачає свій рейтинг, однією з причин цього є неможливість досягнення миру на Донбасі.

Гармаш додав, що бойовики змушують перераховувати гроші родичів ув'язнених. Якщо люди відмовляються - або якщо відмовляються їхні родичі - ув'язненому-відмовнику створюють нестерпні умови життя. Наприклад, годують тільки три рази на тиждень. Крім того, бойовики абсолютно не лікують ув'язнених.

«Ув'язненому 70 років - двостороннє запалення легенів - ніякого реального лікування. Це просто повільне навмисне вбивство» - повідомив він.

Також Гармаш нагадав, що у в'язницях ОРДЛО вже кілька тижнів діє т.зв. «карантин». По суті, скасовані всі побачення з ув'язненими, їм не передають продукти, воду, ліки, маски, а також не допускають до них представників МЧХ.

«Доступу Міжнародного Червоного Хреста як і раніше немає, хоча Росія брала на себе таке зобов'язання в Парижі на Н-4 два роки тому» - резюмував Гармаш.

Раніше Гармаш повідомив, що на території ОРДЛО спостерігається критична ситуація з коронавірусом. Росія не хоче про це говорити в Тристоронній контактній групі, тому зірвала засідання гуманітарної підгрупи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: