США засудили винесення Росією нового вироку кримським татарам

Читать на русском
Посольство США в Україні засудило вироки чотирьом кримським татарам у рамках справи Хізб ут-Тахрір.
flickr.com

Посольство США в Україні засудило вироки кримським татарам у рамках справи «Хізб ут-Тахрір».

Про це йдеться у заяві посольства США в Україні.

Американські дипломати засудили вироки кримським татарам і закликали Росію припинити переслідування активістів в Криму.

«Ми засуджуємо жорстокі і безпідставні вироки по 12-17 років, які Росія винесла 4 кримським татарам – всього через кілька годин після масових затримань протестувальників у Криму», – йдеться в повідомленні.

Переслідування кримських татар: скільки політв’язнів з’явилося за період окупаціїСкільки політв’язнів з’явилося за період окупації в Криму та якими були найгучніші переслідування кримських татар, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Американські дипломати назвали неприйнятним переслідування кримських татар російською владою та закликали звільнити всіх українських політв'язнів.

Нагадаємо, Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в рамках справи Хізб ут-Тахрір засудив чотирьох кримських татар до позбавлення волі. Сейтумер Сейтумеров отримав 17 років, Осман Сейтумеров – 14 років, Амет Сулейманов – 12 років, Рустем Сейтмеметов – 13 років. Їх звинуватили у нібито терористичній діяльності.

Україна закликала міжнародну спільноту засудити застосування Росією судових переслідувань та системного зловживання антитерористичним законодавством щодо українців та кримських татар в окупованому Криму та посилити дипломатичний тиск.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: