У Польщі вирішили не закривати кордон для українських туристів

Читать на русском

Міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Камінський запевнив, що країна не планує закривати кордон для українців.

Про це повідомляє пресслужба МВС.

У п’ятницю, 12 листопада, відбулась телефонна розмова міністрів внутрішніх справ України та Польщі Дениса Монастирського та Маріуша Камінського.

Камінський запевнив, що Україна залишиться в «зеленій зоні» поїздок.

Зазначимо, щоб потрапити до Польщі на кордоні потрібно пред'явити документ, що підтверджує вакцинацію. Якщо громадянин України не пройшов вакцинацію, він може в'їхати в країну лише за умови пред'явлення ПЛР-тесту, зробленого не більше ніж за 72 години або тесту на антиген, зробленого не раніше, ніж за 48 годин до в'їзду.

ЄС виключає Україну зі списку «зелених» країн: як це позначиться на туристахУкраїна залишить зелену зону Євросоюзу 9 листопада. Що це означатиме для туристів – у матеріалі.

Відтак вже 15 країн ЄС залишаються відкритими для громадян України, а саме: Греція, Латвія, Хорватія, Нідерланди, Естонія. А також Кіпр, Швеція, Австрія, Чехія, Бельгія, Данія, Франція, Ірландія, Словаччина та Іспанія.

Нагадаємо, ЄС виключив Україну із «зеленого» списку держав для подорожей через погіршення ситуації з коронавірусом. Це рішення має рекомендаційний характер, країни-члени можуть самі встановлювати обмеження.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: