Франція залишилася відкритою для українських туристів

Читать на русском
Франція зберегла відкриті кордони для вакцинованих українців після рішення ЄС виключити Україну із зеленого списку.
фото Sipa via AP Images

Франція зберегла відкриті кордони для вакцинованих українців після рішення ЄС виключити Україну зі списку безпечних з епідеміологічного погляду країн.

Про це повідомив голова МЗС Дмитро Кулеба у Twitter.

ЄС виключає Україну зі списку «зелених» країн: як це позначиться на туристахУкраїна залишить зелену зону Євросоюзу 9 листопада. Що це означатиме для туристів – у матеріалі.

У Франції не буде обмежень для в'їзду, якщо громадянин України повністю вакцинований однією з вакцин, визнаних Європейським агентством лікарських засобів (EMA) і дозволених для використання на території Франції.

До них відносяться вакцини Pfizer/Comirnaty, Moderna, AstraZeneca/Vaxzevria/Covishield та Jansen/Johnson & Johnson.

На кордоні потрібно пред'явити документ, що підтверджує вакцинацію, та заповнити заяву про відсутність симптомів коронавірусу та/або про відсутність контактів із хворими.

Якщо громадянин України не пройшов вакцинацію, він може в'їхати до Франції лише за умови пред'явлення документа, що підтверджує невідкладну необхідність в'їзду до Франції, а також за наявності ПЛР-тесту, зробленого не більше ніж за 72 години або тесту на антиген, зробленого не раніше, ніж за 48 годин до в'їзду, пройти тест на антиген в аеропорту Франції після прибуття та дотримуватись 10-денної самоізоляції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що для українців залишилися відкритими 10 країн ЄС, серед них Естонія, Хорватія, Кіпр, Ірландія, Швеція, Нідерланди.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: