Шмигаль оцінив, чи вистачить Україні газу на «жорсткий» опалювальний сезон

Читать на русском
На його думку, тривожитися не варто - газу цілком вистачає на проходження опалювального сезону 2021-2022 років
Денис ШмигальПраво на владу

В Україні вистачить газу на весь опалювальний сезон навіть у найважчому випадку - якщо настане «жорсткий» варіант з сильними морозами.

Про це сказав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в ефірі програми «Право на владу».

Опалювальний сезон: що робити, якщо вдома холодні батареїЩо робити, якщо у квартирі холодні батареї – яким чином та яку можна отримати компенсацію, розібралося Слово і діло.

«У нас є запаси газу. Газу у нас є на сьогодні 17,6 млрд кубометрів у сховищах. З них 1,4 млрд - це той газ, який належить нерезидентам і може бути ними вилучений з України... Але навіть за умови, що 16 млрд кубів газу, за опалювальний сезон Україна використовує 8 млрд кубів, якщо жорсткий і холодний опалювальний сезон, то 10 млрд кубів. Тому у нас газу абсолютно достатньо» - сказав прем'єр.

Таким чином, на його думку, тривожитися не варто - газу цілком вистачає на проходження опалювального сезону 2021-2022 років.

Нагадаємо, раніше Шмигаль розповів, що в Україні на сьогодні ще 3% житлових будинків і 5% шкіл залишаються без опалення. Також не встигли підключити до тепла і частину дитячих садків.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: