Вулкан на Канарах: другий потік лави досяг океану

Читать на русском
На канарському острові Ла-Пальма вулкан Кумбре-Вьйоха досі активний. Через сім тижнів після виверження ще один потік лави досяг моря.
Фото - rtve.es

На канарському острові Ла-Пальма вулкан Кумбре-Вьйоха досі активний. Через сім тижнів після виверження ще один потік лави досяг моря.

Кадри з острова показав телеканал RTVE.

Виверження вулкану на Канарах: токсичний газ досяг УкраїниНа Канарах триває виверження вулкана Кумбре-В'єха, токсичне повітря вже дійшло до України. Укргідрометцентр запевнив, що загрози для населення немає.

Розплавлена ​​порода, температура якої становить близько 800-900 градусів за Цельсієм, розлилася розжареними каскадами на пляж у Гірресі, а звідти потрапила до Атлантичного океану.

Влада попередила, що після зіткнення лави з водою утворюється водяна пара з частинками соляної кислоти, які можуть бути небезпечними для здоров'я людини.

Всі будинки навколо пляжу були евакуйовані протягом кількох останніх тижнів через загрозу, що створюється повільним просуванням потоків лави.

Набагато більший потік лави досяг моря наприкінці вересня і з того часу сформував новий півострів, площа якого вже становить понад 40 гектарів.

Нагадаємо, з початку виверження вулкана лава зруйнувала або пошкодила понад 2700 будівель, і близько 7000 людей змушені були залишити свої будинки.

Майже 1000 гектарів покрито шаром лави, що охолола, завтовшки в кілька метрів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: