На Канарах лава з вулкана досягла океану, попередили про токсичні викиди

Читать на русском

Лава з вулкана, що вивергається на Канарських островах, досягла океану. Експерти висловили побоювання щодо викиду токсичних газів.
Фото -ELPAIS.COM

Лава з вулкана, що вивергається на Канарських островах, досягла океану. Експерти висловили побоювання щодо викиду токсичних газів.

«Є ймовірність того, що під час потрапляння магми в морську воду відбудеться невеликий шок, і він викликає пари, які можуть бути токсичними», - пояснив Мігель Анхель Моркуенде, технічний директор Плану надзвичайних ситуацій з вулканічними процесами Канарських островів, пише AFP.

Експерти стверджують, що потрапляння лави в морську воду призведе до появи хмар токсичного газу в повітрі, що спричинить вибухи та фрагментацію розплавленої породи, подібну до пострілів.

Це може викликати хімічну реакцію за участю хлору, яка може викликати подразнення шкіри і очей і вплинути на дихання.

Регіональний уряд вже оголосив зону відчуження у двох морських милях навколо місця, де очікується входження лави в Атлантику, і закликав мешканців залишатися вдома.

Нагадаємо, виверження на острові Ла Пальма почалося 19 вересня. За даними місцевої влади вулкан продовжує залишатися нестабільним, викидаючи лаву.

На острові зруйновано більше 400 будівель.

Раніше ми писали, що на Канарських островах після виверження вулкана триває евакуація людей.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: