Виверження вулкану на Канарах: токсичний газ досяг України

Читать на русском

На Канарах триває виверження вулкана Кумбре-В'єха, токсичне повітря вже дійшло до України. Укргідрометцентр запевнив, що загрози для населення немає.
Фото - ntdtv.ru

Повітряні потоки з викидами вулкану Кумбре-В'єха, який вже місяць вивергається на іспанському острові Ла-Пальма, досягли України.

Вони не є небезпечними для людей і навколишнього середовища, оскільки концентрація SO2 в повітрі підвищилася тільки на висоті 10-15 км, повідомляє Укргідрометцентр у Facebook.

«За прогнозами, протягом наступної доби маса повітря, що містить перевищені концентрації SO2, вже практично повністю покине територію України, відходячи в східному напрямку», - уточнили синоптики.

Також в Укргідрометцентрі уточнили, що в разі опадів утворюється «слабокислий дощ», який також не представляє суттєвої небезпеки для навколишнього середовища.

Нагадаємо, виверження на острові Ла-Пальма почалося 19 вересня. За даними місцевої влади вулкан продовжує залишатися нестабільним, викидаючи лаву.

На острові зруйновано майже 2 тис. будинків. Лава залила 750 гектарів земель.

Влада оголосила острів Ла-Пальма зоною лиха. Це означає, що людям, які постраждали від виверження вулкана, нададуть матеріальну допомогу і підтримку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: