Стало відомо, скільки «євроблях» розмитнили за пільговий період

Читать на русском
В Україні за пільговий період розмитнення автомобілів на іноземних номерах було розмитнено 89 тисяч машин.
Фото: пресслужба Слуги народу/Facebook

В Україні сьогодні закінчився період пільгового податкового розмитнення автомобілів на іноземних номерах, який тривав з 15 червня цього року. За цей час було розмитнено 89 тисяч «євробів».

Про це повідомив голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев у Facebook 10 листопада.

Українці зможуть розмитнити авто через «Дію»В Україні розмитнити автомобіль можна буде через додаток Дія. Таке рішення ухвалив Кабмін.

«Питання з євробляхами вирішене. Станом на 9 листопада понад 83 000 автомобілів розмитнено, а бюджет отримав 2,9 млрд грн», – написав він.

Гетьманцев додав, що більше жодних відтермінувань чи пільгових періодів не буде. Починаючи з завтрашнього дня, власників авто з європейською реєстрацією почне штрафувати поліція.

Якщо патрульний зупинить нерозмитнений автомобіль, він випише штраф 8500 грн та передасть інформацію про порушника митникам, які оформлять штраф 170 000 грн.

Власник машини отримає відповідну інформацію поштою на адресу реєстрації.

Нагадаємо, в Україні з 15 червня діяла нова пільгова формула щодо розмитнення «євроблях», які в'їхали на територію України до кінця 2020 року. Ставку було встановлено на рівні не вище 1000 євро.

Сьогодні пільговий період завершився, проте учасники бойових дій можуть скористатися ним до 8 січня 2022 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: