Справу підозрюваного НАБУ миколаївського депутата передадуть до суду

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання детектива і прокурора про встановлення строку для ознайомлення з матеріалами справи депутату.
Сергій Чмир

Суд обмежив до 18 грудня строки для ознайомлення з розслідуванням НАБУ і САП депутату Миколаївської обласної ради Сергію Чмирю та його адвокатам.

Таке рішення 19 листопада ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і Діло».

Як встановило слідство, 16 лютого 2017 року депутат запропонував працівникам патрульної поліції неправомірну вигоду, щоб ті не складали протокол про вчинення адміністративного правопорушення, а саме: керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння. 25 липня Чмирю керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив про підозру у пропозиції неправомірної вигоди. Дії посадовця кваліфіковано за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України.

18 вересня НАБУ і САП завершили слідство у справі. За словами детектива, матеріали слідства складаються з 2 томів – 357 сторінок, тому сторона захисту давно могла з ними ознайомитися. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив.

Нагадаємо, САП повідомила про підозру меру Львова Андрію Садовому. Раніше у ГПУ підписали підозру колишньому міністру екології Миколі Злочевському. Пізніше генеральний прокурор Руслан Рябошапка прокоментував вручення підозри Злочевському.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: