Антикорупційний суд оштрафував свідка у справі судді Лазюка

Читать на русском
Антикорупційний суд наклав грошове стягнення на свідка у справі харківського судді, а також задовольнив клопотання захисту про тимчасовий доступ.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд оштрафував голову Державної регуляторної служби України Олексія Кучера за неявку на засідання, де його мали допитати як свідка у справі за обвинуваченням судді Дзержинського районного суду міста Харкова Сергія Лазюка в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 4 листопада ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

У рішенні вказується, що суд наклав грошове стягнення на свідка, який наразі обіймає посаду голови ДРС. Наразі це Олексій Кучер, який до цього очолював Харківську обласну державну адміністрацію. Його оштрафували за неявку на 1135 грн.

«Клопотання прокурора – задовольнити. Накласти на свідка (обіймає посаду голови Державної регуляторної служби України) грошове стягнення у розмірі 0,5 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 1135 гривень за неявку без поважних причин за викликом суду в судове засідання 13 серпня», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, Лазюка обвинувачують у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди службовою особою). За версією обвинувачення, суддя висловив прохання надати йому неправомірну вигоду в розмірі 75 тисяч грн, тобто у вигляді відсотка від суми позову у цивільній справі, що перебувала на його розгляді, за швидке та законне ухвалення ним рішення.

Також харківського суддю обвинувачують у вимаганні в 2015-2016 роках 1000 доларів і одержанні 800 доларів за ухвалення рішення у цивільній справі про виселення з квартири. Вказані справи були об'єднані антикорупційним судом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: