Вакцинація в Україні відбувається алогічно – експерт

Читать на русском
Українці масово кинулися вакцинуватися через карантин і можливість відсторонення від роботи для невакцинованих. Через це на пунктах вакцинації запанував хаос
Ілюстративне фотоDeutsche Welle

На сьогодні процес вакцинації від коронавірусу в Україні відбувається деяким чином неподібно логіці. У цьому винна підвищена активність українців, які поспішають вакцинуватися через карантин.

Про це заявила лікар-епідеміолог Людмила Мухарська в ефірі телеканалу «Україна 24».

Україна у «червоній» зоні: чи будуть ефективними нові карантинні обмеженняНові карантинні обмеження вже називають локдаун для невакцинованих. Схоже, що головна їхня мета – пришвидшити темпи щеплення. Чи спрацює подібна стратегія – аналізував політолог Олександр Радчук.

«Останні кілька тижнів вакцинація відбувається дуже активно. Люди йдуть і вакцинуються. Але бажано, щоб такими темпами вона проходила влітку. На мій погляд, дещо алогічно відбувається сам процес вакцинації. Мені здається, що наказ, який визначив професійні групи людей, які повинні вакцинуватися, потрібно було видати ще влітку. Можливо, в цьому наказі написати, що з 8 листопада, наприклад, будуть усувати людей від роботи, саме тих професій, які повинні пройти обов'язкову вакцинацію. Але місяця ще немає, як цей наказ був виданий» – зазначила експерт.

В результаті цього, за її словами в місцях вакцинації склалася хаотична ситуація.

«На жаль, вакцинаційні пункти на сьогодні — це не тільки місця, де відбувається вакцинація, а місця, де може поширюватися вірус» - резюмувала медик.

Нагадаємо, за добу 6 листопада в Україні зробили 131 406 щеплень проти COVID-19. Першу дозу отримали 85 340 осіб, дві дози – 46 066 осіб.

Зазначимо, що з початку кампанії з вакцинації було щеплено 11 354 681 людини, з них 7 904 573 вже повністю імунізовані. Загалом Україні зробили 19 259 252 щеплення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: