Киянин може потрапити до в’язниці за масове виготовлення фейкових COVID-тестів

Читать на русском
Киянина судитимуть за масове виготовлення підроблених документів, серед яких тести на COVID та  дипломи про освіту.
Фото з відкритих джерел

Киянина судитимуть за масове виготовлення підроблених документів, серед яких тести на COVID та дипломи про освіту.

Про це повідомила Київська міська прокуратура.

Мешканець Києва, через інтернет отримував замовлення на виготовлення підроблених негативних діагностичних результатів ПЛР тестів на COVID та дипломів про освіту. Потім він відправляв документи поштою.

Слідчі провели обшуки за місцем роботи та проживання чоловіка, під час яких знайшли докази його причетності до схеми. Зокрема, правоохоронці виявили обладнання, за допомогою якого він виготовляв підробки.

Підробка сертифіката вакцинації: як карають в інших країнахЯке покарання загрожує у різних країнах за підробку сертифіката вакцинації від COVID-19 – на інфографіці.

Прокуратура вже закінчила розслідування та передала справу до суду. Зловмисника обвинувачують за частиною 1 статті 199, частиною 1 статті 358 та частиною 3 статті 358 Кримінального кодексу України. Йому загрожує 7 років в’язниці.

Нагадаємо, працівників київської лабораторії підозрюють у підробці довідок про негативний тест на коронавірус. Вони протягом грудня 2020 року – березня 2021 року на замовлення громадян складали та збували свідомо підроблені медичні довідки без проходження відповідних досліджень. Вартість довідок коливалася від 900 до 1800 гривень.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: