Названо найбільш високооплачувані галузі в Україні

Читать на русском
Найменші зарплати в Україні досі у медиків. Найбільші - в цивільній авіації, але тільки у льотного складу
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

У вересні в Україні середня заробітна плата зросла на 242 гривні - до 14 239 грн. При цьому вважається, що найвища зарплата в країні - у представників авіаційної галузі.

Про це розповів голова правління Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Ігор Бураковський в ефірі телеканалу «Україна 24».

В авіаційній галузі найбільше отримує саме льотний склад - пілоти та другі пілоти цивільної авіації. А найменші зарплати у медиків.

Зарплати у Кабміні: хто з міністрів заробив найбільше за вересеньХто з міністрів та їхніх заступників отримав найбільшу заробітну плату за вересень 2021, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

«Щодо медиків, тут ми говоримо про розрахунки — йдеться про медичний персонал. Насправді в медицині, як і в інших сферах, є люди, які мають до медицини непряме відношення. Наприклад, ті ж водії, люди, які обслуговують техніку. І зарплати станом на сьогодні — медицина знаходиться десь в останній десятці за рівнем заробітної плати» - уточнив експерт.

Він зазначив, що точний аналіз середньої зарплати в Україні за цифрами Держстату Неможливий. Він лише показують тренд за галуззю та в країні взагалі.

Зарплати у регіонах: скільки у вересні заробили голови обладміністраційНайбільше у вересні заробив голова Луганської ОДА Сергій Гайдай. Зарплати всіх керівників ОДА – на інфографіці.

«Але якщо ми хочемо аналізувати зарплату у глибшому плані, ми повинні дивитися на інфляцію і скільки людей яку зарплату отримують. Тоді стане зрозуміло, хто і скільки отримує по максимуму, а кому потрібна допомога» — додав експерт.

Нагадаємо, в Україні в грудні 2021 року мінімальна зарплата зросте до 6500 грн. А у 2022 році її повинні підвищити ще на 200 грн. Однак проблема в тому, що все це підвищення буде з'їдено інфляцією, яка в Україні також стрімко зростає. Тому навряд чи українці зможуть дозволити собі більше, ніж раніше.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: