Влада Польщі відреагувала на нові протести проти заборони абортів

Читать на русском
У Міністерстві охорони здоров’я Польщі відповіли на масові протести через смерть молодої вагітної жінки.
Reuters

У Міністерстві охорони здоров’я Польщі відповіли на масові протести через смерть молодої вагітної жінки.

Про це повідомляє PAP.

У Міністерстві наголосили, що у разі настання стану, що загрожує життю або здоров’ю вагітної, у тому числі запальний процес чи кровотеча, негайне переривання вагітності є законним.

«У померлої жінки відійшли води, а цей стан сам по собі не є показанням для переривання вагітності. Про кровотечу у загиблої жінки не йшлося – вона померла від сепсису, що розвинувся», – йдеться у повідомленні.

Скільки абортів зробили українки за останні 11 роківВ Україні з 2010 року майже в три рази знизилася кількість абортів. Детальніше – на інфографіці.

Міністерство відтепер пропонує польським лікарям у ситуаціях передчасного відходження вод спочатку пересвідчитися в тому, що води насправді відійшли, взяти зразки у вагітної та зробити аналізи, контролювати стан жінки.

«Підкреслюємо, що лікарі не повинні боятися приймати очевидні рішення, виходячи зі свого досвіду і професійних знань», – додають у МОЗ.

Нагадаємо, в Польщі в суботу, 6 листопада, люди знову вийшли на акції протесту проти антиабортного законодавства. Акції відбулися під гаслом «Жодної більше». Вийти на протести людей спонукала смерть 30-річної вагітної жінки у місті Пщина Сілезького воєводства на півдні країни.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: