Коли в Україні може повністю закінчитися карантин: ексміністр спрогнозувала терміни

Читать на русском
Ключове завдання - досягти показника у 75 відсотків повністю вакцинованих українців. Тільки тоді можна буде говорити про повне скасування карантину
Зоряна Скалецькаmoz.gov.ua

Для того, щоб в Україні були скасовані карантинні обмеження і масочний режим, в країні відсоток повністю вакцинованих повинен становити не менше 75%. Тільки після цього можна починати розмову про скасування обмежень.

Про це розповіла колишній міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Введення червоної зони стало тригером, що прискорило дуже багатьох людей піти вакцинуватися і прийняти рішення. До того дуже багато вагалися... Наскільки ми можемо очікувати, що такий високий рівень, майже 300 тисяч вакцинованих, збережеться протягом декількох тижнів - є питання» - зазначила вона.

Україна у «червоній» зоні: чи будуть ефективними нові карантинні обмеженняНові карантинні обмеження вже називають локдаун для невакцинованих. Схоже, що головна їхня мета – пришвидшити темпи щеплення. Чи спрацює подібна стратегія – аналізував політолог Олександр Радчук.

Скалецька додала, що в багатьох областях через два або три тижні можуть почати скасування червоної зони. Для багатьох українців це може стати сигналом, що можна розслабитися, але це далеко не так.

«Я б не хотіла, щоб до цього так ставилися, тому що ключове завдання – досягти 75% вакцинованого населення. Це означатиме, що ми зможемо розпочати процес скасування масок, обмежень та карантинів. І може бути план Б - коли вакцинація спаде. І тоді всі повинні розуміти, що з масками, карантинними обмеженнями, локдаунами, онлайн-навчанням, ми залишимося на наступні 3-4 роки, а може і п'ять» - резюмувала вона.

Тим часом з понеділка, 8 листопада, через збільшення кількості інфікованих коронавірусом Черкаська область може опинитися в червоній карантинній зоні.

Також точно відомо, що з наступного тижня, також з 8 листопада, в червону зону переходить Волинська область.

В Україні на сьогодні, 7 листопада, шість областей знаходяться в помаранчевій зоні, три - в жовтій. Всі інші регіони вже «почервоніли».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: