Ще одна область з наступного тижня може перейти у «червону» зону

Читать на русском
Від понеділка, 8 листопада, через збільшення кількості інфікованих коронавірусом Черкаська область може опинитись у червоній карантинній зоні.
Aleksandr Skichko

Від понеділка, 8 листопада, через збільшення кількості інфікованих коронавірусом Черкаська область може опинитись у «червоній» карантинній зоні.

Про це повідомив голова Черкаської облдержадміністрації Олександр Скічко.

Станом на п’ятницю, 5 листопада, в області було перевищені два з трьох показників за якими Черкащину можуть перевести до «червоної» зони. Відомо, що це коефіцієнт виявлених випадків інфікування та рівень госпіталізацій.

Так, станом на 4 листопада коефіцієнт виявлення випадків інфікування був 26,6%, тоді як має бути меншим за 20%, а рівень госпіталізації становив 60,4 при пороговому значення 60.

«Якщо далі показники будуть нарощуватися, то з понеділка область опиниться в «червоній» зоні», – наголосив Скічко.

Україна у «червоній» зоні: чи будуть ефективними нові карантинні обмеженняНові карантинні обмеження вже називають локдаун для невакцинованих. Схоже, що головна їхня мета – пришвидшити темпи щеплення. Чи спрацює подібна стратегія – аналізував політолог Олександр Радчук.

Зазначимо, у «червоній» зоні карантину заборонено роботу закладів громадського харчування, ТРЦ, непродовольчих ринків та магазинів, фітнес-центрів, басейнів та спортзалів, а також проведення масових заходів.

Працювати без обмежень закладу можуть лише за умови повної вакцинації працівників чи наявності негативного ПЛР-тесту.

Нагадаємо, Волинська область стане «червоною» з 8 листопада.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: