У Грузії проходить акція на підтримку Саакашвілі: активісти висунули ультиматум

Читать на русском
На акції лідер Єдиного національного руху Ніка Меліа звернувся до протестувальників. Він заявив, що грузинська влада має протягом 24 годин перевести Саакашвілі з в'язниці до цивільної клініки.

У Грузії біля СІЗО в Руставі, де перебуває експрезидент Михайло Саакашвілі, відбувається акція на його підтримку. Мітингувальники вже висунули владі ультиматум та розбивають намети.

Про це повідомляє телеканал Руставі-2.

На акції лідер Єдиного національного руху Ніка Меліа звернувся до активістів. Він заявив, що грузинська влада має протягом 24 годин перевести Саакашвілі з в'язниці до цивільної клініки. Інакше на понеділок буде оголошено великий мітинг на підтримку експрезидента.

Затримання Саакашвілі: у чому звинувачують колишнього президента ГрузіїУ чому звинувачують колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі, дивіться на інфографіці Слово і діло.

«Даємо владі 24-годинний термін переведення Саакашвілі до громадянської лікарні. Якщо цього не станеться, то ми у понеділок, 8 листопада, о 20.00 зберемося на площі «Свободи», - сказав він.

Учасники акції почали встановлювати намети біля руставської в'язниці. Вони збираються ночувати в них доти, доки Саакашвілі не помістять до цивільної клініки, а не до тюремної лікарні, як пропонує влада.

В акції беруть участь кілька сотень осіб. Під час мітингу одному із активістів стало зле. Він помер у лікарні, куди його доправила швидка допомога. Причина його смерті поки що не відома.

Нагадаємо, 1 жовтня 2021 року Саакашвілі прибув до Грузії. Його затримали у Тбілісі. Нині він у в'язниці в Руставі. Там Саакашвілі оголосив голодування. Саакашвілі засудили до трьох років позбавлення волі.

Також повідомлялося, що Служба державної безпеки Грузії стверджує, що Михайло Саакашвілі з в'язниці планує переворот.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: