СБУ запобігла потенційним хімічним терактам в Європі

Читать на русском
Контррозвідка СБУ блокувала контрабандне переміщення металевої ртуті із Закарпаття до ЄС. Речовину могли використати для масових хімічних терактів.
ssu.gov.ua

Контррозвідка СБУ блокувала контрабандне переміщення металевої ртуті із Закарпаття до ЄС. Речовину могли використати для масових хімічних терактів.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Зловмисників викрили на спробі перевезти три кілограми ртуті. Речовину мав перевезти громадянин однієї з європейських країн за 5 тис. євро. За кордоном на кур’єра очікував замовник, якому він планував продати небезпечний «товар» за 200 тис. євро.

«Зловмисника затримали у пункті пропуску «Малі Селменці». Під час огляду особистих речей правоохоронці виявили у нього приховані ємності зі ртуттю. У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими Служби безпеки України за ч.1 ст.201 (контрабанда) Кримінального кодексу України, затриманому оголошено підозру», – йдеться в повідомленні. Тривають слідчі дії.

Правоохоронці зазначають, що ртуть – високотоксична хімічна речовина, пари якої дуже отруйні та можуть спричинити серйозні отруєння або смертельні випадки. Небезпечна речовина може використовуватися для вчинення терористичних атак.

Нагадаємо, Служба безпеки викрила злочинне угруповання, члени якої під виглядом «працівників Інтерполу» завозили в країну нелегалів і фальшиві гроші.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: