Суд залишив заарештованими кошти підозрюваного НАБУ судді

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і відмовив у задоволенні клопотання адвоката підозрюваного судді про скасування арешту майна.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд залишив заарештованими 10 тисяч доларів, вилучених під час обшуку автомобіля голови Тиврівського районного суду Вінницької області Ігоря Ратушняка, якого НАБУ та САП підозрюють в отриманні неправомірної вигоди.

Таке рішення 21 жовтня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується в рішенні, 30 серпня детектив НАБУ в ході обшуку автомобіля Toyota Land Cruiser Prado 150, який належить ТОВ «Черемошне ТП», вилучив грошові кошти в сумі 10 тисяч доларів. Представник судді Ратушняка вказував, що ці гроші не мають значення до кримінального провадження. За його словами, при вилучені згаданих коштів детективами НАБУ не були з'ясовані обставини щодо належності даних коштів саме підозрюваному. Крім того, він зазначив, що детективами не було надано постанови про визнання вказаних грошових коштів речовими доказами, а сам Ратушняк нібито не набув статусу підозрюваного.

Детектив НАБУ заперечував проти задоволення клопотання. Він вказав, що ці гроші визнані речовим доказом та на них накладено арешт рішенням антикорупційного суду. До того ж, Ратушняку було повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди.

Вивчивши клопотання, суддя відмовив у його задоволенні. Він вказав, що кошти дійсно визнані речдоками і заарештовані, а Ратушняку повідомлено про підозру.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові райсуду. За версією слідства, у серпні 2021 року суддя висловив прохання надати йому через посередника неправомірну вигоду у розмірі 40 тисяч грн за кожний гектар земельної ділянки, що з урахуванням площі землі 3,09 га складає 120 тис. грн (4620 дол. США), за ухвалення рішення щодо визнання права власності на цю земельну частку (пай) за фізичною особою.

Детективами НАБУ спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в Вінницькій області ДСР Нацполіції в ході проведення слідчих дій задокументовано два факти передачі коштів – 3 тис. дол. та 1620 дол. До Ратушняка застосували запобіжний захід у вигляді застави з обов'язками.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: